Vacancies

Business Developer Health Tech & Software  / Utrecht Holdings

Innovaties vanuit de wetenschap naar de markt brengen. Dat is de uitdaging waar Utrecht Holdings samen met de wetenschappers van het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht elke dag voor staat. Met als doel een zo groot mogelijke positieve impact op mens en maatschappij. Ben je academisch opgeleid, heb je ervaring met wetenschappelijk onderzoek en het bedrijfsleven, medische zorg en digitale innovaties? Spreekt het jou aan om te werken in een dynamische omgeving waarin je jouw kennis, ervaring en verbindende kwaliteiten inzet om met verschillende stakeholders innovaties naar de markt te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou voor de functie van Business Developer Health Tech & Software bij Utrecht Holdings.

Wie zijn wij?

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van de kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Wij werken samen met wetenschappers en medewerkers aan deals om samen met het bedrijfsleven wetenschappelijk onderzoek om te zetten in producten en diensten die wereldwijd beschikbaar komen voor patiënt en maatschappij. Dit doen we door het beschermen van hun vindingen, octrooien en het opstellen en onderhandelen van licenties met externe partijen. Deze licenties sluiten we met bestaande bedrijven en met startups. Onze bijzondere expertise ligt op het vlak van BioTech, MedTech en Software (o.a. AI en big data).

We richten regelmatig, vaak met externe partijen, nieuwe bedrijven (startups) op, voortkomende uit de beide kennisinstellingen. Dit alles doen wij met een team van business developers, investment managers, juristen en support staf, in totaal zo’n 15 medewerkers. Zie voor meer informatie:

https://www.utrechtholdings.nl

https://www.uu.nl/onderzoek/samenwerken/kennisvalorisatie

https://www.umcutrecht.nl/en/Research

Als Business Developer Health Tech & Software werk je aan meerdere projecten tegelijkertijd, en ben je eindverantwoordelijk voor het maken van een business case en strategie rondom wetenschappelijke innovaties, en bescherming van intellectueel eigendom. Samen met de wetenschapper(s) en in-house jurist vorm je een team om een commerciële deal te maken met een private partij, waarvan vaak een langdurige samenwerking en investeringen onderdeel uitmaken. Innovaties in je portfolio focussen zich primair op (health) technologieën (hardware en/of software), zoals bijvoorbeeld implantaten in de cardiologie, e-health toepassingen of AI algoritmes op het gebied van de radiologie.

Werk- en resultaatgebieden:

 • Scouten en screenen van (uit)vindingen en ideeën van onderzoekers op potentie voor commerciële ontwikkeling.
 • Onderzoekers begeleiden in de stappen van onderzoek naar de markt o.a. op het gebied van intellectueel eigendom, samenwerking met marktpartners, financiering en startup support.
 • In samenwerking met betrokken onderzoekers, marktpartijen en juristen de onderhandelingen leiden om tot commerciële licenties en samenwerkingsovereenkomsten te komen.
 • Ontwikkelen en onderhouden van relevante relaties binnen de kennisinstellingen, het bedrijfsleven en andere stakeholders;

Onze kandidaat past in onderstaand profiel:

 • Academisch opgeleid en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
 • Minimaal 3 jaar bedrijfservaring , bij voorkeur in een commerciële / strategische omgeving waarin business cases ontwikkeld worden en/of commerciële dealvorming onderdeel is.
 • Affiniteit met digitale en medische technologie en toepassingen. In staat zich snel in een nieuw toepassingsgebied in te werken om de relevante business omgeving te kunnen begrijpen.
 • Nieuwsgierig naar nieuwe ontwikkelingen, gedreven om innovaties te vercommercialiseren en partnerships op te zetten. Spreekt de taal van zowel onderzoekers als ondernemers.
 • Kan zelfstandig opereren, is creatief in zoeken naar oplossingen om innovaties met partners verder te ontwikkelen. Doorzettingsvermogen.
 • Flexibel en creatief met het vermogen ideeën tot concrete resultaten en deals te brengen.
 • Ondernemend, proactief, doortastend en weet om te gaan met de belangen van verschillende soorten stakeholders.
 • Kennis over intellectueel eigendom is een pré, maar geen vereiste.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat we bieden:

 • Een aanstelling van 0,8-1,0 FTE bij de Universiteit Utrecht, in eerste instantie voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden conform CAO VSNU, afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast mag je rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • Een dynamische en veelzijdige wereld met de ambitie om innovaties naar de markt te brengen;
 • Een werkomgeving waarin je een hechte relatie kunt opbouwen zowel met het team van Utrecht Holdings als met de collega’s in het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht;
 • Een uitdagende wereld waar het gaat om het sluiten van een evenwichtige en zakelijke deal met respect voor de risico’s en belangen van diverse partijen.

 Aanvullende informatie en solliciteren:

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je motivatie met CV vóór 28 september a.s. naar secretariaat@utrechtholdings.nl

Voor vragen of meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Mirko Lukacs, via Mirko.Lukacs@utrechtholdings.nl of op telefoonnummer 06-29269930. Een assessment en referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure. De eerste gesprekken zullen plaatsvinden vanaf 5 oktober.