Bedrijfsjurist

Functieomschrijving

Voor ons twee man sterk legal team zijn we op zoek naar een nieuwe collega met goede kennis van het intellectueel eigendomsrecht en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden liggen op het gebied van het delen en overdragen van intellectueel eigendom. Je werkt met de investment managers en de business developers samen bij het opstellen, beoordelen en onderhandelen van verschillende overeenkomsten. Denk hierbij aan overeenkomsten tot overdracht van onderzoeksmateriaal en data, consulting- en opdrachtovereenkomsten, NDA’s/CDA’s, samenwerkings- en licentiecontracten. Bij de oprichting en advisering van spin-offs richt jij je op alle aspecten van intellectueel eigendom. Je adviseert en coördineert bij geschillen en verzorgt trainingen en cursussen.

In deze functie kom je in contact met personen uit alle hoeken en lagen van het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht (onderzoekers, managementteamleden, bestuurders en juristen), maar ook naar buiten toe spreek je iedere dag andere mensen (advocaten, juristen entrepreneurs, octrooigemachtigden). Je zult je regelmatig bewegen in een complexe organisatorische omgeving met diverse stakeholders.

Je moet in staat zijn om praktische oplossingen aan te dragen voor juridische problemen en hierover duidelijk en overtuigend kunnen communiceren.

Wie zoeken wij

 • Afgestudeerd jurist met 3 tot 5 jaar werkervaring, gespecialiseerd in het contractenrecht en intellectueel eigendomsrecht.
 • Veel ervaring met het opstellen van contracten.
 • In staat het beleid van het UMC Utrecht, de Universiteit Utrecht en Utrecht Holdings zich snel eigen te maken op het terrein van ondernemerschap, knowledge transfer en kennisexploitatie.
 • Bereid zich te blijven ontwikkelen en in nieuwe of onbekende terreinen te verdiepen.
 • Een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels.
 • In staat om prioriteiten te stellen, te werken met deadlines en onder druk op meerdere projecten.
 • Flexibel, proactief en accuraat.
 • Self-starter en teamspeler.
 • Een commerciële drive en goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden.

Wat we aanbieden

 Wij bieden je een uitdagende functie voor 0,6 fte. Het betreft een aanstelling voor een jaar met uitzicht op verlenging. Het salaris bedraagt min. € 2.588,- tot max. 4.457,- (conform schaal 10/11 cao Nederlandse Universiteiten, afhankelijk van opleiding en ervaring) bruto per maand bij een fulltime dienstverband. Daarnaast mag je rekenen op 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%.

 • Een dynamische, veelzijdige, innovatieve wereld waar gedacht wordt in kansen en met de ambitie om innovaties naar de markt te brengen.
 • Nauwe samenwerking met de business developers, company lawyers en investment managers.
 • Een uitdagende wereld waar het gaat om het sluiten van een evenwichtige, zakelijke deal met respect voor de risico’s en belangen van veel diverse partijen.
 • De kans je te ontwikkelen en te groeien.

Over de organisatie

Utrecht Holdings is het technology transfer office voor de Universiteit Utrecht en het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Wij screenen, beschermen en vercommercialiseren kennis en kunde ontwikkeld door academisch onderzoek. Tevens starten we regelmatig nieuwe bedrijven (Startups) vanuit de instellingen.

Wij ondersteunen uitvinders bij het creëren van innovaties onder andere op het gebied van ICT, biotech, medtech, en onderwijs. Dit doen wij met een team van business developers, investment managers en company lawyers en de beschikking over een breed netwerk van commerciële partners.

Aanvullende informatie & solliciteren

Voor vragen of meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Raoul Linschoten, senior company laywer, via raoul.linschoten@utrechtholdings.nl of op telefoonnummer 030–253 5968.

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je motivatie en cv voor 4 juni 2018 via secretariaat@utrechtholdings.nl