Business Developer (in Dutch)

Nu steeds meer onderzoekers binnen UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht zich bezig houden met de toepassing van (bio)medische kennis en imaging, zijn we op zoek naar een

Business Developer (beeldvormende) medische technologie m/v  (0,8 – 1,0 fte)

Je hebt een opleiding in de biomedische wetenschappen of een achtergrond als ingenieur. Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een commerciële omgeving. In het zelfstandig beoordelen en structureren van business cases, het voeren van (contract)onderhandelingen in Nederlands en Engels en het aangaan van licentieovereenkomsten heb je ruime ervaring. Daarnaast heb je een brede technische kennis en kennis van octrooien. Je hebt een commerciële, resultaat- en servicegerichte instelling en durft verantwoordelijkheid te nemen. Bovendien kun je snel schakelen tussen verschillende organisaties zonder het overzicht te verliezen. Uiteraard ben je communicatief, representatief, flexibel en stressbestendig.

Functie

Onderzoekers van UU en het UMC Utrecht genereren (bio)medische kennis die moet leiden tot (bio)medische innovatie onder meer op het vlak van beeld/imaging. Denk bijvoorbeeld aan het ontwikkelen van medische software voor beeldbewerking of het starten van een nieuw bedrijf dat hartcatheters veel nauwkeuriger kan doen plaatsen, waardoor de patiënt direct veel betere zorg ontvangt en de samenleving veel kosten uitspaart. Jij bent hierbij het aanspreekpunt voor onderzoekers en bedrijven. Samen met de onderzoeker beoordeel je onderzoeksresultaten op hun commerciële kans. Je verbindt voortdurend de marktvraag en het kennisaanbod aan elkaar waardoor je potentiële afnemers identificeert én interesseert. Dit betekent dat je actief contact en samenwerking zoekt met bedrijven en maatschappelijke organisaties. Je hebt een relevant eigen netwerk dat je inzet om concrete resultaten te bereiken. Dankzij jouw sterke communicatieve vaardigheden ben je in staat te overtuigen, effectief te onderhandelen en relaties te onderhouden. Daarbij richt je je vooral op zorg maar ook op meer maatschappelijke kennisdomeinen (e-health, domotica). De onderliggende waarde van de kennis kun jij als geen ander inzichtelijk maken. Je bepaalt met welke partij je het beste in zee kan gaan en voert de licentie- of onderhandelingen met potentieel geïnteresseerde bedrijven en organisaties. In teamverband handel je de projecten deskundig en tijdig af.

Arbeidsvoorwaarden

Het salaris voor deze 80-100% functie varieert afhankelijk van ervaring van € 4.810 tot € 6.414  bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband (werkweek van 36 uur). Het betreft in eerste instantie een tijdelijke aanstelling bij het UMC Utrecht voor 1 jaar met uitzicht op een vaste aanstelling.

Deze vacature staat open tot 19 oktober 2015.

Voor meer informatie over deze vacature en sollicitaties kun je terecht bij Jan Vos van Marken, directeur, op 030-253 5854 en email: secretariaat@utrechtholdings.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.