FLORIS DECKERS NIEUWE VOORZITTER RAAD VAN COMMISSARISSEN UTRECHT HOLDINGS

PERSBERICHT

Floris Deckers is per 24 september 2020 benoemd tot voorzitter van de Raad van Commissarissen van Universiteit Utrecht Holding BV en Universitair Medisch Centrum Utrecht Holding BV. Hij volgt daarmee Piet Klaver op.

Floris Deckers is tijdens zijn actieve loopbaan werkzaam geweest als CEO van o.a. de ABN AMRO bank Nederland en Van Lanschot Bankiers. Na zijn pensionering is Floris o.a. President Commissaris geweest bij Deloitte (Nederland en Europa) en SBM Ofshore. Floris is nu nog betrokken als commissaris of adviseur bij Arklow Shipping (Ierland), Vivat NV, Apolla en diverse not-for-profit besturen.

Met de komst van Floris Deckers als nieuwe voorzitter is het afgelopen jaar de voltallige Raad van Commissarissen hernieuwd met Prof. Dr Isabel Arends en Prof. Dr. Arno Hoes.

De directie van Utrecht Holdings, Oscar Schoots en Tessa Scharringhausen zijn verheugd met de komst van Floris Deckers: “Met zijn uitgebreide bestuurservaring en expertise in de financiële wereld is Floris een aanwinst voor de RvC van Utrecht Holdings. Wij wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol. Met de Raad van Commissarissen weer op volle kracht, kijken we komende periode uit naar het realiseren van economische en maatschappelijke impact op basis van wetenschap van wereldklasse.”

Over Utrecht Holdings

Utrecht Holdings bestaat uit UMCU Holding BV en UU Holding BV, beide 100% dochter van respectievelijk het Universitair Medisch Centrum Utrecht en de Universiteit Utrecht. Utrecht Holdings werkt samen met onderzoekers aan de vermarkting van innovaties en intellectueel eigendom (IE) en investeert in veelbelovende spin-offs die voortkomen uit wetenschappelijk onderzoek aan beide instellingen. Sinds 2000 heeft Utrecht Holdings geïnvesteerd in meer dan 40 spinoffs.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Anouk Dagelet, anouk.dagelet@utrechtholdings.nl, 030-253 5854.