News

Vacature Jurist (Universiteit Utrecht Holding en UMC Utrecht Holding)

Ben jij die jurist die ons scherp houdt? Iemand die het contractrecht beheerst en een goede kennis heeft van het intellectueel eigendomsrecht? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Nieuwe innovaties in de markt zetten; dat is de uitdaging waar Utrecht Holdings (Universiteit Utrecht Holding en UMC Utrecht Holding) samen met onderzoekers van UMC Utrecht en Universiteit Utrecht elke dag voor staat. Met als doel een zo groot mogelijke positieve impact op mens, maatschappij en economie. Dit doen wij met een leuk team van zo’n 16 medewerkers.

Ben jij die jurist die ons scherp houdt? Iemand die het contractrecht beheerst en een goede kennis heeft van het intellectueel eigendomsrecht? Van nature gericht is op zaken mogelijk maken en graag werkt in een complexe publiek private context? Een echte bouwer die meehelpt om in een dynamische omgeving de organisatie verder te professionaliseren? Dan zoeken we jou!

Wie zijn wij?

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van de kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Beide organisaties hebben als kerntaken: onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en kennisvalorisatie. Wij richten ons als Utrecht Holdings op deze laatste kerntaak, door het naar de maatschappij brengen van academische onderzoeksresultaten vanuit een commercieel perspectief.

Wij ondersteunen wetenschappers en medewerkers bij het beschermen van hun vindingen, octrooien en verstrekken in dat kader licenties aan externe partijen. Onze bijzondere aandacht ligt op het vlak van Life Sciences, Digital Innovations (o.a. AI) en Sustainability. We richten regelmatig, vaak met externe partijen, nieuwe bedrijven (spin-offs) op, voortkomende uit de beide kennisinstellingen. Tenslotte investeren wij via onze fondsen in veelbelovende spin offs met doel deze te ondersteunen in de eerste fase van ontwikkeling. We doen dit alles met een team van business developers, fundmanager, business analist, juristen en supportstaf waaronder Finance, naast een tweehoofdige directie.

Zie voor meer informatie: https://utrechtholdings.nl/

Functie-inhoud

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden liggen op het gebied van adviseren, delen en overdragen van intellectueel eigendom en contractering.

Je werkt nauw samen met de business developers bij het opstellen, beoordelen en onderhandelen van verschillende overeenkomsten. Denk hierbij aan licentieovereenkomsten, overdrachtsovereenkomsten, publiek/private samenwerkingsovereenkomsten, consultancy agreements en inter institutional agreements. Je werkt ook samen met de (juristen van) Universiteit Utrecht en UMC Utrecht op het gebied van contractering met strategische partners en het maken van IP afspraken, maar ook NDA’s/CDA’s. Je beheert en ontwikkelt modelovereenkomsten, adviseert en coördineert bij geschillen en verzorgt trainingen en cursussen. Bij de oprichting en advisering van spin-offs richt jij je op alle aspecten van intellectueel eigendom en werkt nauw samen met onze Corporate jurist. Kennis van bedrijfsjuridische zaken is een pré.

In deze functie bouw je een divers netwerk binnen het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht (onderzoekers, managementteamleden, bestuurders en juristen), maar ook naar buiten toe spreek je iedere dag andere mensen (advocaten, juristen entrepreneurs, octrooigemachtigden). Je zult je regelmatig bewegen in een complexe organisatorische omgeving met diverse stakeholders.

Je moet in staat zijn om praktische oplossingen aan te dragen voor juridische problemen en hierover duidelijk en overtuigend kunnen communiceren.

Profiel

Je hebt je Master Nederlands recht afgerond;

 • Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring als jurist op het gebied van contractenrecht;
 • Je hebt ervaring met en kennis op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, of de bereidheid om je deze kennis snel eigen te maken;
 • Kennis op het gebied van ondernemingsrecht is een pré;
  • Een uitstekende beheersing van het Nederlands en Engels;
  • Je bent in staat om praktische oplossingen aan te dragen voor juridische problemen en hierover duidelijk en overtuigend te communiceren
 • Je kunt prioriteiten stellen en werken met deadlines voor meerdere projecten.
 • Je werkt uitstekend samen in een team, maar ook zelfstandig werk je goed.
 • Je bent communicatief sterk, constructief kritisch en oplossingsgericht.

Wij bieden

 • Een aanstelling van ten minste 0,6 FTE bij de Universiteit Utrecht in een dynamische leer- en werkomgeving, een leuk team van collega’s, en een passend salaris (schaal 12, min. 5247,- en max. 6737,- per maand), CAO UU en met 13de maand. Op termijn, afhankelijk van te verwachten ontwikkelingen en bij goed functioneren is doorgroei mogelijk naar schaal 13.
 • De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld middels specialistische vervolgopleiding op het gebied van intellectuele eigendom;
 • Een rol met veel impact, waarbij je de wereld van morgen helpt realiseren, en waar je werkt met bestuurders, inspirerende wetenschappers en ondernemers.

Meer informatie en sollicitatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Tessa Scharringhausen, directeur Utrecht Holdings, via email: tessa.scharringhausen@utrechtholdings.nl of telefonisch: 085 0876369. Jouw CV met motivatiebrief ontvangen we graag uiterlijk vrijdag 29 januari 2024 per mail en kun je sturen naar: secretariaat@utrechtholdings.nl. (Vanwege de vakantieperiode zullen we niet eerder dan 9 januari 2024 kunnen reageren.)

De selectiegesprekken zullen in de eerste week van februari ingepland worden. Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.