Wanted: Business Developers Biotechnology (2fte)

Nieuwe innovaties in de markt zetten; dat is de uitdaging waar Utrecht Holdings samen met onderzoekers van UMC Utrecht en Universiteit Utrecht elke dag voor staat. Met als doel een zo groot mogelijke positieve impact op mens, maatschappij en economie. Dit doen wij met een leuk team van zo’n 16 medewerkers.

Spreekt het jou aan om te werken in een dynamische omgeving waarin jij jouw kennis, ervaring en verbindende kwaliteiten inzet om met verschillende stakeholders innovaties naar de markt te brengen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Ben je academisch opgeleid, heb je ervaring met zowel wetenschap en het bedrijfsleven? Dan hopen we dat jij ons team binnenkort komt versterken.

Wie zijn wij?

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van de kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Wij werken samen met wetenschappers aan commerciële valorisatie. Dit bereiken wij door deals te maken met het bedrijfsleven opdat wetenschappelijk onderzoek verder wordt ontwikkeld tot producten en diensten die wereldwijd beschikbaar komen voor patiënt, dier en maatschappij. Utrecht Holdings is tevens de patenthouder en neemt het voortouw in de onderhandelingen met externe partijen. Licenties sluiten we met bestaande grote bedrijven en met startups, met name in Europa en de Verenigde Staten. In Utrecht zoeken we naar een totaal oplossing en bouwen we mee aan een nieuwe spin-off als dat de meest aangewezen route is voor valorisatie.

Zie voor meer informatie:

www.utrechtholdings.nl

www.uu.nl/achtergrond/wat-gebeurt-er-bij-het-knowledge-transfer-office-kto

www.umcutrecht.nl/en/Research

Als Business Developer Biotechnologie werk je aan meerdere projecten tegelijkertijd en ben je eindverantwoordelijk voor het maken van een business case en strategie rondom wetenschappelijke innovaties en de bescherming van intellectueel eigendom. Samen met de wetenschapper(s) en in-house jurist vorm je een team om een commerciële deal te maken met een private partij. Innovaties in je portfolio zijn primair gebaseerd op biotechnologie met focus op life sciences of sustainability, waar ook intensieve samenwerking met het human medicine/therapie plaatsvindt en/of duurzaamheidsprojecten, welke nog in de kinderschoenen staan waar het gaat om rendabele business modellen. Wij hebben twee Business developer vacatures geopend. Eén positie richt zich op biotechnologische vindingen in het domein Life Sciences en de ander in het domein Sustainability.

Werk- en resultaatgebieden:

 • Scouten en screenen van (uit)vindingen en ideeën van onderzoekers op potentie voor commerciële ontwikkeling.
 • Onderzoekers begeleiden in de stappen van onderzoek naar de markt o.a. op het gebied van intellectueel eigendom, samenwerking met marktpartners, financiering en startup support.
 • In samenwerking met betrokken onderzoekers, marktpartijen en juristen de onderhandelingen leiden om tot commerciële licenties en samenwerkingsovereenkomsten te komen.
 • Analyseren en adviseren ten aanzien van het business plan en (IP) development plan
 • De lead nemen bij de inhoud en het sluiten van aandeelhoudersovereenkomsten en zorgdragen voor afstemming met legal en finance
 • Het maken van goede voorstellen voor financiering
 • Ontwikkelen en onderhouden van relevante kennis en relaties binnen de kennisinstellingen, het bedrijfsleven en andere stakeholders;

Onze kandidaat past in onderstaand profiel:

 • Academisch opgeleid en affiniteit met wetenschappelijk onderzoek.
 • Minimaal 5 jaar bedrijfservaring , bij voorkeur in een commerciële / strategische omgeving waarin business cases ontwikkeld worden en/of commerciële dealvorming onderdeel is.
 • Affiniteit met biotechnoloie en praktische toepassingen. In staat om je snel in een nieuw toepassingsgebied in te werken om de relevante business omgeving te kunnen begrijpen.
 • Nieuwsgierig naar nieuwe innovaties, gedreven om innovaties te vercommercialiseren en partnerships op te zetten. Spreekt de taal van zowel onderzoekers als ondernemers.
 • Kan zelfstandig opereren, is creatief in zoeken naar oplossingen om innovaties met partners verder te ontwikkelen. Doorzettingsvermogen.
 • Flexibel en creatief met het vermogen ideeën tot concrete resultaten en deals te brengen.
 • Ondernemend, proactief, doortastend en weet om te gaan met de belangen van verschillende soorten stakeholders .
 • Kennis over intellectueel eigendom is een pré, maar geen vereiste.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat we bieden:

 • Een aanstelling van 0,8-1,0 FTE bij de UU of UMCU, in eerste instantie voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • Marktconforme arbeidsvoorwaarden conform CAO (schaal 12), afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast mag je rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
 • Een dynamische en veelzijdige wereld met de ambitie om innovaties naar de markt te brengen;
 • Een werkomgeving waarin je een hechte relatie kunt opbouwen zowel met het team van Utrecht Holdings als met de collega’s in het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht;
 • Een uitdagende wereld waar het gaat om het sluiten van een evenwichtige en zakelijke deal met respect voor de risico’s en belangen van diverse partijen.

 Aanvullende informatie en solliciteren:

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je motivatie met CV uiterlijk zondag 27 november a.s. naar secretariaat@utrechtholdings.nl

Voor vragen of meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Directeur Knowledge Transfer Tessa Scharringhausen, via tessa.scharringhausen@utrechtholdings.nl of op telefoonnummer 06-53532346. Een assessment en referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 30 november en/of 1 december.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature tekst wordt niet op prijs gesteld.