News

Business Developer Medische Technologie

Spreekt het jou aan om te werken in een dynamische omgeving waarin jij jouw kennis, ervaring en verbindende kwaliteiten inzet om met verschillende stakeholders medische technologische vernieuwingen naar de markt te brengen?

Nieuwe innovaties in de markt zetten; dat is de uitdaging waar Utrecht Holdings samen met onderzoekers van UMC Utrecht en Universiteit Utrecht elke dag voor staat. Met als doel een zo groot mogelijke positieve impact op mens, maatschappij en economie. Dit doen wij met een leuk team van zo’n 16 medewerkers. 

 Wie zijn wij?

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van de kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Wij werken samen met wetenschappers aan commerciële valorisatie. Dit bereiken wij door deals te maken met het bedrijfsleven en startups op te zetten. Opdat wetenschappelijk onderzoek verder wordt ontwikkeld tot producten en diensten die wereldwijd beschikbaar komen voor patiënt, dier en maatschappij. Utrecht Holdings is tevens de patenthouder en neemt het voortouw in de onderhandelingen met externe partijen. Licenties sluiten we met bestaande grote bedrijven en met startups, met name in Europa en de Verenigde Staten. In Utrecht zoeken we naar een totaal oplossing en bouwen we mee aan een nieuwe spin-off als dat de meest aangewezen route is voor valorisatie.

Tenslotte investeren we in veelbelovende startups met als doel deze te ondersteunen bij hun ontwikkeling in een vroeg stadium. Een van onze fondsen is het Utrecht Holdings Seed Fund, een fonds van € 7,5 miljoen dat investeert in startende ondernemingen die innoveren op het gebied van Life Sciences, Sustainability  & Digital Innovation.

Zie voor meer informatie:

https://www.utrechtholdings.nl

https://www.uu.nl/onderzoek/samenwerken/kennisvalorisatie

https://www.umcutrecht.nl/en/Research

Als Business Developer medische technologie werk je aan meerdere projecten tegelijkertijd en ben je eindverantwoordelijk voor het valorisatieproces. Je bent in de lead om het intellectueel eigendom te beschermen, de commerciële deal te maken met een private partij dan wel om nieuwe spin-off ondernemingen een vliegende start te geven. Dat doe je samen met de wetenschapper(s), en collega’s van investment, legal en finance. Je werkt sterk vanuit de inhoud en probeert impact te creëren door mee te bouwen aan kwalitatief sterke casussen en betrokken partijen door het complexe innovatieproces te loodsen.

Innovaties in je portfolio zijn primair gebaseerd op medische technologie met focus op onder andere imaging, implants, 3D Bioprinting en waar ook nauwe samenwerking plaatsvindt met de afdeling Medische Technologie & Klinische Fysica van het UMCU.

Wat ga je doen?

In deze functie zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden:

  • Scouten en screenen van (uit)vindingen en ideeën van onderzoekers op potentie voor commerciële ontwikkeling.
  • Onderzoekers begeleiden in de stappen van onderzoek naar de markt o.a. op het gebied van intellectueel eigendom, samenwerking met marktpartners, financiering en startup support.
  • Analyseren en adviseren ten aanzien van het businessplan en (IP) development plan
  • In samenwerking met betrokken onderzoekers, marktpartijen en juristen de onderhandelingen leiden om tot commerciële licenties en samenwerkingsovereenkomsten te komen.
  • Samen met betrokken onderzoekers en de collega’s van investment, legal en finance bouwen aan nieuwe spinoffs waarin de juiste kennis, het juiste team, het juiste plan bij elkaar komen
  • Volgen ontwikkelen en onderhouden van relevante kennis en relaties binnen de kennisinstellingen, het bedrijfsleven en andere stakeholders;

 

Wat breng je mee?

We zijn op zoek naar een kandidaat met het volgende profiel:

  • Academisch opgeleid en affiniteit met name op medische technologie.
  • Meerdere jaren relevante ervaring, bij voorkeur in een commerciële/strategische omgeving waarin business cases ontwikkeld worden en/of commerciële dealvorming onderdeel is.
  • Affiniteit met medische technologie en praktische toepassingen. Je bent in staat om je snel in een nieuw toepassingsgebied in te werken om de relevante business omgeving te kunnen begrijpen.
  • Nieuwsgierig naar nieuwe innovaties, gedreven om innovaties te vercommercialiseren en partnerships op te zetten. Spreekt de taal van zowel onderzoekers als ondernemers.
  • Zelforganiserend vermogen. Je bent flexibel en creatief in het zoeken naar oplossingen om innovaties met partners verder te ontwikkelen. Je hebt doorzettingsvermogen.
  • Ondernemend, proactief, doortastend om ideeën tot concrete resultaten en deals te brengen en
  • Je weet om te gaan met de belangen van verschillende soorten stakeholders.
  • Kennis over intellectueel eigendom is een pré, maar geen vereiste.
  • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Wat bieden we je?

  • Een bruto maandsalaris van €5.441 tot maximaal €6.986 (salarisschaal 12) bij voltijds aanstelling (38 uur per week)
  • Een aanstelling van 0,8-1,0 FTE bij de UU, in eerste instantie voor de duur van één jaar, met uitzicht op een vaste aanstelling;
  • Marktconforme arbeidsvoorwaarden conform CAO UNL(schaal 12), afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast mag je rekenen op vakantiegeld en een eindejaarsuitkering;
  • Een dynamische en veelzijdige wereld met de ambitie om innovaties naar de markt te brengen;
  • Een werkomgeving waarin je een hechte relatie kunt opbouwen zowel met het team van Utrecht Holdings als met de collega’s in het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht;
  • Een uitdagende wereld waar het gaat om het sluiten van evenwichtige en zakelijke deals met respect voor de risico’s en belangen van diverse partijen.

 

Aanvullende informatie en solliciteren:

Ben je enthousiast geworden en herken je jezelf in bovenstaand profiel? Stuur je motivatie met CV vóór 29 september a.s. naar secretariaat@utrechtholdings.nl.

Voor vragen of meer informatie over de vacature kan je contact opnemen met Directeur Knowledge Transfer Tessa Scharringhausen, via tessa.scharringhausen@utrechtholdings.nl of op telefoonnummer 06-53532346. Een assessment en referentiecheck kan onderdeel uitmaken van de procedure. De selectiegesprekken zullen plaatsvinden op 7 oktober en/of 9 oktober.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacaturetekst wordt niet op prijs gesteld.