News

Jurist

Ben jij die jurist die ons scherp houdt? Iemand die het contractrecht beheerst en een goede kennis heeft van het intellectueel eigendomsrecht? Dan zoeken we jou!

Ben jij van nature gericht  op zaken mogelijk maken en werk je graag in een complexe publiek private context? Een echte bouwer die meehelpt om in een dynamische omgeving de organisatie verder te professionaliseren? Nieuwe innovaties in de markt zetten; dat is de uitdaging waar Utrecht Holdings (Universiteit Utrecht Holding en UMC Utrecht Holding) samen met onderzoekers van UMC Utrecht en Universiteit Utrecht elke dag voor staat. Met als doel een zo groot mogelijke positieve impact op mens, maatschappij en economie. Dit doen wij met een leuk team van zo’n 16 medewerkers.

 

Wat ga je doen?

Jouw voornaamste taken en verantwoordelijkheden liggen op het gebied van adviseren, delen en overdragen van intellectueel eigendom en contractering.

Je werkt nauw samen met de business developers bij het opstellen, beoordelen en onderhandelen van verschillende overeenkomsten. Denk hierbij aan licentieovereenkomsten, overdrachtsovereenkomsten, publiek/private samenwerkingsovereenkomsten, consultancy agreements en inter institutional agreements. Je werkt ook samen met de (juristen van) Universiteit Utrecht en UMC Utrecht op het gebied van contractering met strategische partners en het maken van IP afspraken, maar ook NDA’s/CDA’s. Je beheert en ontwikkelt modelovereenkomsten, adviseert en coördineert bij geschillen en verzorgt trainingen en cursussen. Bij de oprichting en advisering van spin-offs richt jij je op alle aspecten van intellectueel eigendom en werkt nauw samen met onze Corporate jurist. Kennis van bedrijfsjuridische zaken is een pre.

In deze functie bouw je een divers netwerk op binnen het UMC Utrecht en de Universiteit Utrecht (onderzoekers, managementteamleden, bestuurders en juristen), maar ook naar buiten toe spreek je iedere dag andere mensen (advocaten, juristen entrepreneurs, octrooigemachtigden). Je zult je regelmatig bewegen in een complexe organisatorische omgeving met diverse stakeholders.

Het is belangrijk dat je in staat bent om praktische oplossingen aan te dragen voor juridische problemen en hierover duidelijk en overtuigend kunt communiceren.

 

Wat breng je mee?

Je hebt je Master Nederlands recht afgerond;

Je hebt minimaal 3-5 jaar ervaring als jurist op het gebied van contractenrecht;

Je hebt ervaring met en kennis op het gebied van intellectueel eigendomsrecht, of de bereidheid om je deze kennis snel eigen te maken;

Kennis op het gebied van ondernemingsrecht is een pre;

Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;

Je kunt prioriteiten stellen en werken met deadlines voor meerdere projecten.

Je bent communicatief sterk, constructief kritisch en oplossingsgericht en je bent in staat om praktische oplossingen aan te dragen voor juridische problemen en hierover duidelijk en overtuigend te communiceren

Je werkt uitstekend samen in een team, maar ook zelfstandig werk je goed.

 

Wat bieden wij?

  • Een rol met veel impact, waarbij je de wereld van morgen helpt realiseren, en waar je werkt met bestuurders, inspirerende wetenschappers en ondernemers;
  • Een functie voor een jaar met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd; 
  • Een aanstelling van ten minste 0,6 fte (22,8 uur per week) en maximaal 0,8 fte (30,4 uur per week) bij de Universiteit Utrecht in een dynamische leer- en werkomgeving, een leuk team van collega’s, en een passend bruto maandsalaris van minimaal € 5.247,- tot maximaal € 6.737,- bij een fulltime dienstverband (schaal 12 van de cao Nederlandse Universiteiten); 8% vakantiegeld en een eindejaarsuitkering van 8,3%; CAO UU en een 13de
  • Op termijn, afhankelijk van te verwachten ontwikkelingen en bij goed functioneren is eventuele doorgroei mogelijk naar schaal 13.
  • Een pensioenregeling, gedeeltelijk doorbetaald ouderschapsverlof en flexibele arbeidsvoorwaarden op basis van de cao Nederlandse Universiteiten. De mogelijkheid om jezelf te ontwikkelen, bijvoorbeeld middels specialistische vervolgopleiding op het gebied van intellectuele eigendom;

Naast de arbeidsvoorwaarden die zijn vastgelegd in de cao Nederlandse Universiteiten kent de Universiteit Utrecht een aantal eigen regelingen. Zo zijn er afspraken over professionele ontwikkeling, verlofregelingen, regelingen op het gebied van sport en cultuur en krijg je korting op software en andere IT-producten. Ook geven we je de ruimte om je arbeidsvoorwaarden uit te breiden via het Keuzemodel Arbeidsvoorwaarden. Zo stimuleren we je graag om te blijven groeien. Kijk voor meer informatie op werken bij de Universiteit Utrecht.

Over ons

Utrecht Holdings is de Knowledge Transfer Office (KTO) van de kennisinstellingen UMC Utrecht en Universiteit Utrecht. Beide organisaties hebben als kerntaken: onderwijs, onderzoek, patiëntenzorg en kennisvalorisatie. Wij richten ons als Utrecht Holdings op deze laatste kerntaak, door het naar de maatschappij brengen van academische onderzoeksresultaten vanuit een commercieel perspectief.

 

Wij ondersteunen wetenschappers en medewerkers bij het beschermen van hun vindingen, octrooien en verstrekken in dat kader licenties aan externe partijen. Onze bijzondere aandacht ligt op het vlak van Life Sciences, Digital Innovations (o.a. AI) en Sustainability. We richten regelmatig, vaak met externe partijen, nieuwe bedrijven (spinoffs) op, voortkomende uit de beide kennisinstellingen. Tenslotte investeren wij via onze fondsen in veelbelovende spin offs met doel deze te ondersteunen in de eerste fase van ontwikkeling. We doen dit alles met een team van business developers, fundmanager, business analist, juristen en supportstaf waaronder Finance, naast een tweehoofdige directie.

Zie voor meer informatie: https://utrechtholdings.nl/

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de functie kun je contact opnemen met Tessa Scharringhausen, directeur Utrecht Holdings, via email: tessa.scharringhausen@utrechtholdings.nl of telefonisch: 085 – 0876369. Ook is het mogelijk om eerst even vrijblijvend te bellen of een kopje koffie te drinken met degene die de functie nu ad interim uitvoert.

Sollicitatie

Als Universiteit Utrecht willen we een thuis zijn voor iedereen. We waarderen medewerkers met diverse achtergronden, perspectieven en identiteiten, onder andere op het gebied van culturele, religieuze of etnische achtergrond, gender, seksuele oriëntatie, functiebeperking of leeftijd. We streven naar een veilige en inclusieve omgeving waarin iedereen kan floreren en waaraan iedereen kan bijdragen.

Heb je interesse om te solliciteren? Stuur je motivatiebrief en cv toe via de sollicitatieknop.

Reageer uiterlijk 29 april 2024.